Evenement

  • Evenementen
25 januari 2018
CIMA Exam Course

Bent u registercontroller (RC) en wilt u graag internationale erkenning door u aanvullend te kwalificeren met de titel Chartered Global Management Accountant (CGMA)?
Als VRC-lid heeft u  nu de optie vrijstelling te krijgen voor 13 van de 14 examens om deze wereldwijd gebruikte CGMA titel te behalen. Dit is het resultaat van de overeenkomst tussen de VRC en het Britse Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) die in juni 2017 door beide partijen is ondertekend.

Case Study Exam
VRC-leden hoeven alleen het Strategic Case Study Exam te behalen om de titel CGMA te kunnen voeren. Minimaal 3 jaar werkervaring  en een aanbevelingsbrief van de VRC zijn hiervoor vereist.
Het CIMA Strategic Case Study Exam bestaat uit drie onderdelen; Strategic Management, Risk Management en Finance Strategy. Van de kandidaat wordt verwacht te beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om complexe casuïstiek te analyseren en helder en logisch de juiste oplossing te beargumenteren. De aanvraag voor het examen dient u zelf te regelen. Meer informatie hierover vindt u op www.cimaglobal.com/VRC

Voorbereiding
Een gedegen voorbereiding voor  het examen  vergt aandacht en tijd. Hiervoor heeft de VRC, samen met UMIO | Maastricht University, de CIMA Exam Course ontwikkeld. Middels deze cursus kunt u uw kennis en vaardigheden op een goed niveau brengen en uw slagingskans verhogen.

Inhoud CIMA Exam Course
De CIMA Exam Course is een intensieve examentraining van 5 lesdagen en is volledig in het Engels.
Op basis van een kennistest op de eerste dag, wordt bepaald welke onderwerpen en thema’s tijdens de eerste drie trainingsdagen de meeste verdieping vergen. De drie onderdelen van het Strategic Case Study Exam, Strategic Management, Risk Management en Financial Strategy, zullen uitgebreid aan bod komen. Tijdens de vierde dag maakt u een proefexamen. De uitkomsten van het proefexamen, inclusief  individuele feedback, worden op de laatste dag in detail besproken.

Na deze Masterclass:

  • Heeft u voldoende kennis voor het halen van het Strategic Case Study Exam van CIMA;
  • Weet u wat tijdens het CIMA Strategic Case Study Exam van u verwacht wordt;
  • Bent u in staat uw kennis toe te passen op verschillende situaties;
  • Kunt u complexe casuïstiek  analyseren en helder en logisch de juiste oplossing beargumenteren;
  • Bent u in staat oplossingsgericht te werken aan complexe uitdagingen.

Voor wie
De CIMA Exam Course is exclusief voor leden van de VRC die zich aanvullend willen kwalificeren met de internationaal erkende CGMA titel.

Docent
De docent is accountant bij CIMA en heeft een reputatie als een van de meest gerenommeerde docenten binnen het CIMA netwerk.
Programma Manager: Prof. dr. Alexander Brüggen, docent Management Accounting bij UMIO | Maastricht University

U kunt zich tot één dag voor het evenement aanmelden.
Zoek een RC