Evenement

  • Evenementen
31 oktober 2019
Branche meeting Publieke Sector

Om de contacten tussen de leden RC in hun eigen branche te stimuleren en het contact tussen de vereniging en haar leden te bevorderen, organiseert de VRC Branche Meetings.
Bezoek de tweede Branche Meeting, die wordt georganiseerd voor de leden die actief zijn bij de (semi-)overheid.

Projectbeheersing bij het bestuurlijk en maatschappelijk ingewikkeldste project van Amsterdam

De Noord/Zuidlijn kent een lange en bewogen geschiedenis in de gemeente Amsterdam. Tot aan 2009 was dit project vooral een naar binnen gekeerde operatie die de hele binnenstad op zijn kop zette, terwijl gecommuniceerd was dat “de stad er weinig last van zou hebben”. En dit in een maatschappelijk klimaat dat toch al niet erg metro gezind was. Na de nodige financiële overschrijdingen en het verzakken van een aantal monumentale panden aan de Vijzelgracht in 2009 was de maat vol.

Na een gedegen onderzoek van de commissie Veerman werd de gemeenteraad een heldere keuze voorgelegd: stoppen of doorgaan, maar dan met een totaal andere aanpak en echt voldoende middelen. Voor het laatste werd gekozen. Dat betekende een complete ‘turnaround’ van het hele project dat uiteindelijk leidde tot de succesvolle openstelling per 22 juli 2018.

Hoe krijg je zo’n ‘turnaround’ voor elkaar bij een groot en complex project? Hoe wordt dit project, dat zich in 2009 op een absoluut dieptepunt bevond, omgezet naar een succesvolle onderneming en wat betekent dat voor de projectbeheersing en de projectcontrol daarbij?

Dit vraagstuk staat centraal in de presentaties van Hoite Detmar (programma directeur Noord/Zuidlijn) en Ronald van der Steen (CFO Metro en Tram). 

Sprekers
Drs. Hoite Detmar, directeur Noord/Zuidlijn en momenteel belast met het verkennen om de ringlijn metro af te maken en de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofdorp door te trekken, en namens Amsterdam medeopdrachtgever voor het project Zuidasdok.

Drs. Ronald van der Steen RC, CFO RVE Metro en Tram. Binnen de gemeente Amsterdam is Metro en Tram verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer en onderhoud van het spoor en de stations van de metro’s en trams. Ronald is ruim 30 jaar werkzaam voor het openbaar bestuur met name op het gebied van finance, controlling en bedrijfsvoering in de sector ruimte en economie, zoals grondzaken, gebiedsontwikkeling, vastgoed en mobiliteit.

Programma
16.30-17.00u      Ontvangst (met koffie en thee)
17.00-17.45u      Hoite Detmar: Lessen van de Noord/Zuidlijn
17.45-18.30u      Ronald van der Steen: De Noord/Zuidlijn ‘in control (?)’
18.30-19.30u      Borrel en (stamppotjes)buffet

Kosten: 
You don’t have to bring your own wallet

Je bent van harte uitgenodigd voor deze interessante presentatie en gezellige borrel met heerlijk buffet op donderdag 31 oktober 2019: meld je aan! We hopen zoveel mogelijk van jullie te zien in Amsterdam.

U kunt zich tot één dag voor het evenement aanmelden.
Zoek een RC