Evenement

  • Evenementen
27 november 2018
Code challenge VRC i.s.m. VU RC Alumni Vereniging

DEZE BIJEENKOMST IS VOL. U KUNT ZICH NIET MEER AANMELDEN.
U kunt zich wel aanmelden voor de ehtiek dilemma bijeenkomst met High Q op 19 november 2018.

De VRC, de EMFC-opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Alumni VU Registercontrollers nodigen u uit voor de 8e editie van de interactieve ‘VRC Code Challenge' op dinsdagavond 27 november 2018 in Amsterdam van 18.00 tot 21.30 uur.

Dé gelegenheid om met uw collega RC's te discussiëren over professioneel ethische kwesties. De VRC Code Challenge wordt wegens succes herhaald. 

• Wanneer handelt u "goed" als RC? 
• Wanneer doet u te weinig en wanneer teveel?
• Hoe ruim neemt u uw verantwoordelijkheid?

Wij organiseren dit seminar om de VRC Gedragscode (de Code) voor de Registercontroller (RC) meer tot leven te brengen. U gaat in groepen aan de slag met een aantal door RC's zelf ingebrachte praktijkvoorbeelden. Uit deze voorbeelden blijkt in welke situaties de RC zoal wordt geconfronteerd met professioneel ethische vragen en kwesties. Met name op het terrein van een van de vijf centrale waarden uit de Code: Professionaliteit, Objectiviteit, Deskundigheid, Integriteit en Geheimhouding (afgekort: PODIG). Na het analyseren van de voorbeelden in groepen wordt er "gechallenged'. Welke rol moet de RC spelen inzake integriteit?

​Op deze wijze wordt het verantwoordelijkheidsdomein van de Registercontroller ingekaderd. De sessie is sterk interactief, waarbij de praktijkvoorbeelden een centrale rol spelen. Op deze manier werken wij als professionals samen aan de ethiek van onze professie. 

​U dient bij uw aanmelding te kiezen voor een moreel onderwerp (voorkeur 1 en 2) dat u óf het meest aanspreekt óf dat het meest passend is omdat u bijvoorbeeld tijdens deze avond een situatie wilt bespreken dat onder het desbetreffende onderwerp valt.

 

Zoek een RC