Evenement

  • Evenementen
19 november 2018
Ethiek bijeenkomst i.s.m. High Q

DEZE BIJEENKOMST IS VOL. U KUNT ZICH HELAAS NIET MEER AANMELDEN.

Op maandag 19 november 2018 organiseren HighQ en de Vereniging van Registercontrollers (VRC) samen een dilemmaworkshop ‘Ethiek’. U wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze workshop.

Inhoud workshop
Iedereen wordt regelmatig geconfronteerd met ethische dilemma’s. De materie is nooit zwart of wit, goed of slecht en dat is soms best lastig! De dilemmaworkshop ‘Ethiek’ gaat over morele moed. Het programma ondersteunt u bij de karaktervorming met betrekking tot deze thematiek.

De workshop start met een plenaire sessie. Dhr. Raymond Zaal zal een inleiding geven over het thema integriteit. Wat is integriteit? Waar hebben we het over? En wat staat er op het spel? Vervolgens gaat de groep in deelgroepen aan de slag. Deze groepen worden begeleid door dhr. Peter van Herk. Concrete voorbeelden uit de eigen werkpraktijk worden ingebracht door de deelnemers. Vervolgens worden deze casussen in de deelgroepen besproken en over gediscussieerd. Tot slot komen de deelgroepen weer bijeen en vindt het laatste deel van de plenaire sessie plaats. De besproken casussen zullen door de deelgroepen worden gepresenteerd.

Aan het eind van deze workshop bent u:

  • bekend met de brede definitie van integriteit, gerelateerd aan professionele verantwoordelijkheid;
  • weet u waar en wanneer integriteit in het werk een rol speelt;
  • meer bewust van het belang van integriteit voor het eigen professioneel handelen;
  • bekend met handvatten voor het bespreken van integriteitsvraagstukken waarbij waarden, normen en verantwoordelijkheden conflicteren;
  • enthousiaster en zelfbewuster om systematisch na te denken over integriteitsvraagstukken.

Wie is HighQ
HighQ is al 25 jaar onderscheidend in het aanbieden van totaaloplossingen binnen Finance & Control met (tijdelijke) inzet van goed opgeleide (HBO of WO), ervaren en enthousiaste financials die met passie, plezier en gezond boerenverstand er voor zorgen dat Controllers, Finance Managers en CFO’s niet meer wakker liggen van onderbezetting, achterstanden, onvoldoende managementinformatie, procesoptimalisaties of een gebrek aan control.

Begeleider dhr. Raymond Zaal
Dr. Raymond Zaal is bedrijfsethicus en verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen op de vakgebieden ethiek, financiering en bedrijfskunde. Daarnaast verricht hij onderzoek aan Nyenrode Business Universiteit. Ook is hij lid van de VRC Commissie Handhaving & Ethiek en lid van het Institute for Governance and Organizational Responsibility (IGOR).

Begeleider dhr. Peter van Herk
Peter van Herk is oprichter en directeur van HighQ, namens HighQ heeft hij lange tijd als interim manager gewerkt en diverse RvC functies bekleed. Uit deze veelzijdige ervaring is de interesse voor Governance en ethiek vraagstukken ontstaan. Vanaf 2010 heeft Peter Dilemma workshops gegeven aan bedrijven en Hoge Scholen in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.  

Aanmelding
U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

 

Zoek een RC