Evenement

  • Evenementen
20 juni 2018 - 22 mei 2019
Lustrumcongres: FINspire - Powering Good Controllership

FINspire

De maatschappelijke relevantie van de (V)RC: wat is er de afgelopen jaren veranderd in het vakgebied en praktijk van controlling, maar vooral wat gaat er de komende jaren veranderen?

Op het lustrumcongres van 20 juni 2018
FINspire – Powering Good Controllership
vieren we met de leden, academici, en speciaal genodigden het 6e jubileum.

Het belang van goed controllership
Laat je, onder leiding van dagvoorzitter en trendwatcher Farid Tabarki, inspireren door sprekers die je een heldere analyse geven van trends en ontwikkelingen die impact op het beroep van de controller zullen hebben. Hoe ziet de wereld er bij wijze van spreken over nog eens 30 jaar uit, wat zijn de uitdagingen en kansen in deze turbulente tijden?  Wat wordt van de controller aan skills verwacht, denk bijv. aan AI, Blockchain, Data Analytics, of aan de toekomstige financiering van ondernemingen (crowd funding, microfinanciering etc.). 

Zo zal Petra Stojanovic-Kan, Hoofd Google Financial Services Nederland, haar licht laten schijnen over innovatie in finance. Prof. dr. Bas ter Weel, algemeen directeur SEO Economisch onderzoek en kroonlid van de SER, zal vanuit een "outside-in" view ingaan op de maatschappelijke uitdagingen van de controller als bedrijfseconomisch geweten en business navigator van organisaties.

In de middag presenteren vooraanstaande (internationale) hoogleraren de ontwikkelingen van de hoofdvakken van het EMFC-curriculum. Prof. Jan Bouwens zal de resultaten van de enquête onder de leden presenteren. Je kunt verder kiezen uit een gevarieerd aanbod van sessies verzorgd door IT bedrijven, headhunters, specialisten, wetenschappers  en bedrijven die vertellen over hun verandertrajecten. We sluiten de dag af met een paneldiscussie waaraan Prof. Frans Rozen en Prof. Ed Vosselman, curatoria leden en Pieter Duisenberg, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Universiteiten en oud-tweede Kamerlid voor de VVD en RC, deelnemen.

Het belang van een sterk netwerk
Woensdag 20 juni biedt het VRC lustrumcongres ons een uitmuntende gelegenheid elkaar te ontmoeten rondom dit aansprekende inhoudelijke programma. En bij een jubileum past ook een reünie met jaargenoten en (emeritus) hoogleraren.

Dagvoorzitter: Farid Tabarki, oprichter van studio Zeitgeist

Sprekers o.a.:

  • Petra Stojanovic - van Kan, Head of Google Financial Services in The Netherlands
  • Chad Hall, CFO Microsoft the Netherlands
  • prof. dr. Bas ter Weel, algemeen directeur SEO Economisch onderzoek en kroonlid SER
  • prof.dr. Lineke Sneller RC, Internal Controls, gespecialiseerd in IT Value at Nyenrode Business Universiteit.
  • prof. Erik Strauss, Dr. Werner Jackstädt Endowed Chair of Accounting and Control at Witten/Herdecke University
  • prof. dr. Arjan Brouwer, partner PWC en Hoogleraar Externe Verslaggeving VU Amsterdam
  • prof. dr. Wim Holterman, hoogleraar Business Valuation, Rijksuniversiteit Groningen

Het congres vindt op 20 juni plaats in de Fokker Terminal te Den Haag. De ontvangst is vanaf 9.00 uur en we beginnen om 10.00 uur. Vanaf 18.30 uur sluiten we af met een feestelijke diner buffet.

Regel hier uw boardingkaart naar een inspirerende toekomst!

Met vriendelijke groeten,

drs. Henri van Horn RA RC
voorzitter VRC

drs. Remco Rijn RC
voorzitter VRC Commissie Events

Zoek een RC