Evenement

Symposium: Value your Talent!
  • Evenementen
11 oktober 2018
Symposium: Value your Talent!

Talentmanagement is een belangrijke trend in finance. Enerzijds is er steeds meer schaarste aan (beschikbaar) hoog opgeleid financieel talent. Anderzijds verandert de rol van financials door de toenemende automatisering en gebruik van techniek in finance processen. Zoeken we wel naar de juiste mix van competentieprofielen als we bouwen aan het finance team van de toekomst?

En als je dan een goed team hebt staan, hoe zorg je ervoor dat de mensen tevreden blijven en optimaal gemotiveerd zijn om het beste eruit te halen?

Deze bijeenkomst is tot stand gekomen in de samenwerking tussen Yacht en de VRC Finance Academy. Het programma gaat over de waarde en waardering van talent in de organisatie, het belang van talentmanagement voor finance en het motiveren van mensen zonder extra beloning.

Programma

08.30 – 09.00 uur            Binnenkomst

09.00 – 09.15 uur            Inzichten uit arbeidsmarktonderzoek
Wat zeggen bevindingen uit arbeidsmarktonderzoek in de finance kolom? Wat zijn de mogelijkheden voor het opvangen van de schaarste aan goed opgeleide financials? Hoe ziet het profiel van de financial van de toekomst eruit?
Door: Misja Bouma, Business Development Manager van Yacht Finance

09.15 – 10.00 uur            Value your talent!
De mensen in de organisatie staan vaak niet op de balans, maar zijn niettemin een essentieel onderdeel van de organisatie. Wat gebeurt er met de waarde van talent als (een deel) van het menselijk kapitaal wordt geautomatiseerd? Talentmanagement geeft over de menselijke kant van de organisatie en die is volop in beweging.
Door: Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis, internationaal expert, spreker, en hoogleraar op het gebied van strategisch talentmanagement

10.00 – 10.45 uur            De kleurige Finance organisatie
Met haar ‘NextGen Finance’ programma transformeert KPN de finance functie op een duurzame wijze. Een concrete praktijkcase met veel voorbeelden.
Meussen: “De wereld verandert (steeds sneller), de behoeften van klanten ook. Dit heeft gevolgen voor de bedrijven en daarmee ook de finance functie. Stabiliteit is van belang. Wendbaarheid is dat nog veel meer. Het gaat om werkinhoud, de wijze van werken, leren en communiceren. Over het vinden en aannemen van mensen, over de nieuwe competenties die van finance professionals worden gevraagd.”
Door: Drs. Bart Meussen RC, EVP, Head of FP&A and Finance Transformation Leader at KPN

10.45 – 11.00 uur            Kleine pauze

11.00 – 11.45 uur            Keuzesessies
1. De competenties in het finance team van de toekomst
2. Werken met verschillende generaties
3. Personal Branding via social media
4. Een toekomstbestendige vacaturetekst

11.45 – 12.30 uur            High performance, zonder extra beloning
Vroeger was belonen een middel om medewerkers te motiveren, talent aan te trekken en vast te houden en de prestaties van medewerkers te verbeteren. Uit onderzoek blijkt echter dat deze vermeende effecten van belonen niet werken in de organisatie van vandaag.  Als geld niet het juiste middel is, hoe moet je dan wel motiveren, talent aan trekken,  vasthouden en  prestaties verbeteren? In deze lezing krijgt u het antwoord.
Door: Dr. Kilian Wawoe, auteur, spreker en universitair docent Human Resources VU Amsterdam, expert op het gebied van belonen en prestatiemeting

12.30 – 13.30 uur            Lunch en netwerken

Inschrijven
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
Uw gegevens
Uw adres
Uw contact gegevens
Uw functie
Zoek een RC