Evenement

  • Evenementen
27 september 2018
VRC Regioborrel Amsterdam

Mind the GAAP: Wat leren we van het gebruik van alternatieve performance measures door beursgenoteerde bedrijven?

Waarom negeren zowel bedrijven als analisten de financiële cijfers opgesteld volgens de verslaggevingsregels en maken zij gebruik van alternatieve prestatiemaatstaven? Waarom voeren de makers van verslaggevingsstandaarden en bedrijven jarenlange discussies over de locatie van de plaatsing van informatie in een jaarrekening? In deze lezing gaat Veenman dieper in op deze en andere vragen aan de hand van de bevindingen uit recent wetenschappelijk onderzoek. De focus zal liggen op de vraag waarom steeds meer beursgenoteerde bedrijven gebruik maken van alternatieve, zogenaamde “non-GAAP”, prestatiemaatstaven.

Over David Veerman
David Veenman is sinds september 2016 hoogleraar Financial Accounting aan de Amsterdam Business School (UvA). Voor die tijd was hij werkzaam als universitair hoofddocent en bijzonder hoogleraar Financiële Verslaggeving en Bedrijfswaardering aan de Erasmus Universiteit, na eerder te zijn gepromoveerd aan de UvA in 2010. Veenman doceert met name vakken gerelateerd aan Financial Statement Analysis en Valuation, en doet onderzoek naar de rol van financiële verslaggeving en andere informatievoorziening in de waardering van beursgenoteerde bedrijven.

Zijn recente onderzoek richt zich op de vraag waarom steeds meer bedrijven gebruik maken van alternatieve, zogenaamde “non-GAAP”, prestatiemaatstaven. Veenman’s onderzoek is gepubliceerd in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften zoals The Accounting Review, Journal of Accounting and Economics, en Journal of Accounting Research.

U kunt zich tot één dag voor het evenement aanmelden.
Zoek een RC