Evenement

  • Evenementen
14 maart 2018
VRC Regioborrel Heerlen

Met het accent op de eigen regio en het eigen woon- en/of werkgebied, bieden de VRC regioborrels een uitgelezen gelegenheid voor de vereniging en de RC-leden om elkaar te spreken en te ontmoeten.

Na vorig jaar met succes de VRC Code Challenge in Maastricht te hebben georganiseerd, informeren we je nu met veel plezier dat we in het (vroege) voorjaar ook een regioborrel zullen organiseren. En dat op de inspirerende locatie van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen! De onderwerpen van deze regioborrel sluiten ook naadloos aan bij de activiteiten op deze campus: Artificial Intelligence, Blockchain en de mogelijke impact op het werk van de financieel professional.

Artificial Intelligence
Eén van de belangrijkste technologische ontwikkeling op dit moment is Artificial Intelligence (AI). Op basis van data worden algoritmes gebouwd die onderdelen van uw werkzaamheden overnemen. Of gaat het uw toegevoegde waarde als Financial juist laten toenemen door er optimaal gebruik van te maken? Maar wat is nu precies een algoritme? En hoe beïnvloedt deze wereld van algoritmes het werk van de Financial? Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op het effect van algoritmes op uw werkzaamheden en de belangrijkste vragen hieromtrent.

Blockchain
Naast AI is de verwachting dat Blockchain technologie het financiële landschap binnen aanzienbare tijd volledig zal veranderen. Dagelijks worden nieuwe Blockchain startups gelanceerd en ook de gevestigde financiële orde heeft deze technologie reeds omarmd. Toch blijft het voor veel financials nog steeds lastig om exact te duiden wat een Blockchain of een Smart Contract is en welke impact deze technologie zal hebben. Blockchain technologie is weliswaar een van dé hot topics van dit moment, maar roept bij Financials nog belangrijke vragen op. Wat kan/moet ik met deze technologie? Is Blockchain technologie een gevaarlijke ‘disruptor’ voor mij of biedt deze technologie ook kansen? Met welke timeline moet ik rekening houden?

Dr. Martijn Zoet
We hebben daarbij dr. ing. Martijn Zoet, o.a. lector aan de Zuyd Hogeschool, bereid gevonden om te spreken over dit actuele thema. Dr. Martijn Zoet is lector bij de faculteit Commercieel en Financieel Management van Zuyd Hogeschool en daarnaast verbonden aan het Enterprise Decision Management Competence Centre. Zijn specialisaties zijn FinTech, Decision Management, Decision Mining, Artificial Intelligence en Blockchain. 

U kunt zich tot één dag voor het evenement aanmelden.
Zoek een RC