Evenement

  • Evenementen
15 november 2018
Young Professional Day

Ben jij een young professional, op zoek naar de volgende stap in jouw carrière? Kom dan naar de Young Professional Day op 15 november 2018. Na deze middag ben je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen voor de finance professional: van leiderschap tot robotics process automation (RPA). Daarnaast is er ruime gelegenheid om bij te praten met andere young professionals in het finance vakgebied.  Deze middag organiseert de VRC in samenwerking met EY. 
De Young Professional Day vindt deze keer plaats bij EY in The Cross Towers aan de Antionio Vivaldistraat 150 te Amsterdam.

Aarzel niet en schrijf je snel in voor dit event. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Programma
14.00 - 14.30
Registratie en ontvangst

14.30 - 14.40
Welkom

14.40 - 15.10
Leiderschap en ambities. Johan Bogaard, CFO USG People The Netherlands 
Prior to entering the HR staffing sector, Johan’s career provided exposure to many different sectors and business roles, ranging from Head of Corporate Audit Services at Reed Elsevier (Publishing) to Finance Director at KPN Global Carrier Services (Telecom). This exposure, combined with over eight years’ experience in the HR Staffing industry at USG People, has enabled Johan to develop into a business leader who links hands-on operational management with strategic thinking.

15.10 - 15.50
Interactieve break-outs

15.50 - 16.10
Pauze

16.10 - 16.50
Interactieve break-outs

16.50 - 17.20
Personal Leadership / ‘Position or Purpose’? Jan Oldenziel, organisatiecoach en trainerHoe maakt een leider het verschil? Met een slimme strategie of vooral met zijn of haar persoonlijkheid? Moeilijke keuze. Feit is dat het vermogen om eigen emoties en die van anderen goed te managen, een leider effectief maakt. Tijdens deze sessie neemt Jan Oldenziel ons mee in zijn ervaring als organisatiecoach waarbij hij zowel zichzelf als de toehoorder de vraag stelt : Wat wordt leidend in mijn toekomst? Position or Purpose"? Jan Oldenziel heeft ruim 10 jaar ervaring als organisatiecoach, trainer en facilitator voor zowel nationale als internationale opdrachtgevers. Met een achtergrond binnen de financiële wereld is hij als geen ander bekend met de impact die veranderingsprocessen binnen organisaties hebben op zowel individueel- als op teamniveau. Jan is gespecialiseerd in organisatieontwikkeling, leiderschaps- en samenwerkingsvraagstukken. Voorafgaand aan zijn coachingspraktijk werkte hij ruim 20 jaar binnen de financiële wereld in zowel de rol van professional als leidinggevende/manager. Gedurende de periode 2000 - 2008 was Jan lid van het Management Team van AON Hewitt waar hij verantwoordelijk was voor de salesorganisatie in Nederland.

17.20 - 17.30           
Afsluiting

17.30 - 18.30
Borrel/netwerken/buffet

Break-out programma

Sessie 1: René Jongma, FAAS Technology Leader EY, wavespace praktijksimulatie: Implementeren van Data Analytics
Tijdens deze sessie staat René Jongma stil bij wat de aanleiding voor organisaties is om te investeren in Data Analytics en wat de eisen zijn die worden gesteld aan data om Data Analytics te kunnen toepassen. Wat zijn de inzichten en hoe benut je de voorspellende werking van data. Maar wat zijn de do’s en don’ts bij de implementatie en wat is de impact van het werken met data analytics op de medewerkers, de IT governance en de veiligheid.

Sinds twee en een half jaar is René Jongma werkzaam bij EY. Als een ervaren senior consultant is het de passie van René organisaties inzicht te geven in de mogelijkheden op het gebied van digitalisering, waaronder RPA en Analytics. Zijn specifieke aandacht gaat hierbij uit naar het toepassen van digitalisering in de financiële kolom en de ontwikkeling van de Finance 4.0 organisatie.

Sessie 2: Davy Osamulia, senior advisor intelligent automation EY, wavespace praktijksimulatie: Implementeren van Robotics Process Automation
Tijdens deze sessie gaat Davy Osamulia in op wat voor organisaties aanleiding is om te investeren in RPA. Welke mogelijkheden en kansen bieden nieuwe technologieën bij het doorvoeren van automatisering in de organisatie. Wat zijn wat first steps voor implementatie en de risico’s en voorwaarden. Wat betekent dat voor medewerkers qua kennis en kunde en wat voor toekomstperspectief biedt RPA.

Sinds meer dan twee jaar adviseert Davy organisaties over het gebruik van robots om processen te optimaliseren. Naast het zelf bouwen van robots, ondersteunt Davy organisaties ook met het inrichten van eigen expertise en capaciteit op het gebied van RPA. 

Sessie 3: Machiel Gosschalk, manager Corporate and Family Governance bij EY: De invloed van (goede) Governance op uw bedrijf
Sinds 2016 is het verplicht voor beursgenoteerde bedrijven iets in het jaarverslag op te nemen over de naleving van de Corporate Governance Code van Van Manen. Dit verandert de wijze waarop controllers en accountants naar jaarverslagen kijken of deze samenstellen. Hierdoor gaan we, tijdens een interactieve sessie, in op de 5 thema’s van de Corporate Governance Code namelijk: Lange termijn waardecreatie, Effectief bestuur en toezicht, Beloningen, Algemene Vergaderingen, One-tier bestuursstructuur. 

Machiel leidt de Next Generation praktijk van EY en is verantwoordelijk voor dit opvolgingsprogramma. Machiel is van origine bedrijfskundige (MBA). Hij heeft, naast Familiebedrijven, veel ervaring met corporate governance bij beursgenoteerde bedrijven en adviseert bedrijven op veel terreinen onder andere in de relatie tussen Bedrijf and Governance. Gericht op de Herziene Corporate Governance Code (2016). Hij is zelf ook een “Young Professional” met ruim zes jaar ervaring in het consultancy vak.

Sessie 4: Martin Buitenhuis, Sr. Manager Board & Governance Services bij EY, Cultuur en gedrag, veranderingen in organisaties
Gedrag bepaalt in grote mate het succes van een organisatie. Samenwerking, communicatie, leiderschap en ruimte voor innovatie zijn allemaal gedragingen die direct bijdragen aan succes of falen. De toegevoegde waarde van Martin is om verbeteringen door te voeren en de effectiviteit van organisaties te vergroten. Nauw betrokken zijn bij de organisatie maar voldoende afstand houden om reflectie en feedback te geven. Hij laat je zien hoe je door gedrag de juiste beslissingen voor de toekomst kunt nemen.

Martin is medeverantwoordelijk voor de Board & Governance Services Practice (BGS). Deze praktijk biedt een compleet scala aan diensten, variërend van 'onboarding'-programma's voor (leidinggevende en uitvoerende) bestuurders tot governance & compliance scans. Zijn belangrijkste focus bij EY BGS is "Cultuur & Gedrag": Voor het uitvoeren van verbeteringen op soft controls (beheer van risico's) en prestatieverbeteringen, met behulp van nieuwe EY data-analyse tools (zoals Process Mining) om relevante verbeteringen voorrang te geven. Zowel voor EY Assurance als voor EY Advisory.

Sessie 5: Johan Bogaard, CFO USG People Nederland: In gesprek met CFO over ambities en leiderschap

Sessie 6:  Jan Oldenziel. Personal Leadership: een verdieping

Over EY
EY is een wereldwijd opererende organisatie. De activiteiten zijn onderverdeeld in de service lines Assurance, Tax, Transaction Advisory Services (TAS) en Advisory. Zo’n 250.000 EY-professionals staan wereldwijd garant voor een kwalitatief hoogstaande dienstverlening aan cliënten.Vanuit de Nederlandse organisatie ondersteunen we en geven we mede vorm aan de gemeenschappelijke mondiale visie en strategie. Tegelijkertijd hebben we onze eigen verantwoordelijkheid op lokaal, landelijk niveau. EY heeft in Nederland een historie die teruggaat tot 1883 en is daarmee de oudste firma in de branche. Bij EY Nederland werken 4353 mensen in 15 vestigingen.

U kunt zich tot één dag voor het evenement aanmelden.
Zoek een RC