Bijeenkomst

  • Professionele ethiek
24 mei 2019 - 07 juni 2019
Verbindende Communicatie (Locatie: Amsterdam)

Deze training is helaas volgeboekt. Deze training staat ook gepland op:

Verbindende Communicatie is zonder oordeel met elkaar spreken en transparant kunnen aangeven wat je wel en niet prettig vindt. Dit heeft als resultaat dat onderlinge relaties verbeteren. Het opent deuren in samenwerkingen en naar klanten toe en geeft je de kans om je professionaliteit en je impact op de mensen om je heen te vergroten.

Verbindende Communicatie gebruikt het gedachtegoed Geweldloos Communiceren, ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Verbindend omdat het juist de focus legt op het maken of herstellen van de verbinding. Door te achterhalen wat de behoeftes van je gesprekpartner zijn in combinatie met die van jezelf versterk je duidelijke communicatie. En het effect van verbinding leidt tot harmonie, succesvolle teams en verbetering van de productiviteit in organisaties.

In Verbindende Communicatie gaan we ervan uit dat alles wat we doen en zeggen pogingen zijn om onze innerlijke behoeftes te vervullen. Het model van  Rosenberg leert ons niet alleen om te verwoorden wat we waarnemen, wat we voelen en wat de onderliggende behoeften zijn, maar ook om een duidelijk en concreet verzoek te doen. Door een duidelijk en concreet verzoek ontstaat helderheid en verbinding in plaats van verwijdering en misverstanden.

Het model van Verbindende Communicatie leert mensen om:

  • Conflicten in een vroeg stadium bespreekbaar te maken
  • Authenticiteit te ontwikkelen
  • Duidelijk en empathisch nee te zeggen en grenzen aan te geven
  • Empathisch te luisteren naar jezelf en naar anderen
  • Weerstand om te buigen naar samenwerking
  • Verantwoordelijkheid te nemen voor je gevoelens en behoeften
Zoek een RC