VRC Finance Academy

Cursus: Agile & Control

  • De principes achter Agile werken en Scrum.
  • Risico’s en kansen van Agile werken in de organisatie.
  • Begroten en budgetteren van continu veranderende projecten.
  • Van individuele naar een team beoordelingsstructuur en controle-indicatoren.
  • Het inrichten van een conceptueel agile controlframework en
    managementrapportages voor de organisatie.

"Nieuwe inzichten gekregen over hoe om te gaan met verandering, hoe de organisatie mee te krijgen en wat de rol van de controller hierin kan zijn."

"Het programma heeft mijn verwachtingen overtroffen. Qua opgedane kennis en qua toepasbaarheid."

Agile & Control

De training Agile en control gaat over de rol van de controller om de agile organisatie optimaal te laten werken.

Agile werken is niet meer alleen voorbehouden aan IT projecten in de organisatie. Met de belofte wendbaarder en sneller te kunnen reageren op veranderingen in de markt, wordt Agile ook opgepakt in andere afdelingen. Soms wordt zelfs van de gehele organisatie verwacht dat zij ‘agile worden’. Deze agile ambities blijken in de praktijk echter weerbarstiger dan op voorhand gedacht. Zeker wanneer de organisatiestructuur daar niet op de juiste manier voor is ingericht of wordt aangepast. Agile werken in de (deels) traditionele structuur en met de gebruikelijke controle-instrumenten, werkt de wendbaarheid vaak zelfs tegen.

Werkwijze
De eerste dag van deze cursus is een masterclass over de basis van Agile werken. De tweede dag heeft het karakter van een interactieve workshop waarin je zelf aan de slag gaat met het inrichten van een conceptueel controlframework en managementrapportages voor je organisatie. De workshop vindt plaats in een kleine groep en met persoonlijke begeleiding van een deskundige.

Voor wie
Je bent Business of Corporate Controller, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of managers op het gebied van Risk, Governance & Compliance.

Docent
Eerste dag: Prof.dr.ir. Rini van Solingen is deeltijdhoogleraar global software engineering aan de TU-Delft. Daarnaast is de heer van Solingen partner bij Prowareness en adviseert hij organisaties in hun transformatie naar agile werken.
Tweede dag: Karin van der Lelij RC, docent bij Ferocia.

Praktisch
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.
Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. Je kunt je aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat je lid bent van de NBA of EICPC.

Voor vragen
VRC Finance Academy
Drs. Bianca van den Brink
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 08

PE-uren 14
Ledenprijs € 995 (vrij van BTW)
Niet ledenprijs € 1.095 (vrij van BTW)
Start: 9.00 uur, Einde: 17.00 uur
Geen gegevens gevonden