VRC Finance Academy

Cursus: Ethiek dilemmaworkshop

De veiligheid van onze cursisten staat voorop. Daarnaast kunnen of willen niet alle leden op dit moment live cursussen volgen. Daarom is deze cursus de komende periode uitsluitend online te volgen.

Ethiek dilemmaworkshop

Deze workshop is bedoeld voor RC-leden die graag meer morele verdieping willen bereiken met cases uit hun eigen praktijk.

Cursusdoelen
Deze cursus heeft tot doel morele kwesties te analyseren op het niveau van belangen, waarden, stakeholders en kunnen reflecteren op de eigen positie en handelen in een morele kwestie.

Leerdoelen
Na deze cursus heeft de student kennis over:

  • Het basisbegrippenkader: ethiek, moraal, waarden, normen.
  • Inzicht in ethiekdilemma's, deze kunnen aanwijzen in praktijkvoorbeelden.

De student kan na afloop van deze cursus:

  • Morele kwesties analyseren op het niveau van belangen, waarden, stakeholders.
  • Reflecteren op de eigen positie en handelen in een morele kwestie.

Programma
De workshop bestaat uit geleide intervisie aan de hand van enkele basisbegrippen uit de ethiek. Deelnemers wordt gevraagd zelf een case in te brengen, liefst uit eigen praktijk, en die met anderen te bespreken. Reken op 30 minuten voorbereiding voor het maken van de case. Een format wordt toegestuurd. De deelnemers committeren zich aan de afspraken: Een ieder komt aan bod en Alles wat wordt besproken, blijft onder ons!

Docent
Dr. Rob van Es is als consultant cultuur, ethiek en politiek werkzaam bij publieke als niet-publieke organisaties. Hij heeft meerdere boeken geschreven over het onderwerp en was drie jaar lid van de Commissie Handhaving en Ethiek van de VRC.

Cursus format

Voorbereiding

30 min.

 

Online

Ja

Live cursus

3 uur

 

Examen

Nee

Meer informatie:
VRC Finance Academy
E-mail vrc@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 00

Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.
Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. Je kunt je aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat je lid bent van de NBA of EICPC.

PE-uren 3
Ledenprijs € 225 (vrij van BTW)
Niet ledenprijs € 275 (vrij van BTW)
Start: 15.30 uur, Einde: 19.00 uur
Geen gegevens gevonden