VRC Finance Academy

Cursus: Hacking voor financials

  • Hoe kun je als financal de organisatie helpen zich te wapen tegen hacking?
  • Wat is hacking en hoe voeren hackers cyberaanvallen uit?
  • Hoe voeren specialisten penetratietesten uit?
  • Hoe kun je als financial je kennis ten aanzien van hacking en cyber security voortdurend onderhouden en verbreden?
Hacking voor financials

Het lijkt steeds vaker mis te gaan. In de media duiken inmiddels bijna dagelijks verhalen op van datalekken of verstoringen in de dienstverlening als gevolg van cyberaanvallen. Organisaties riskeren daarmee niet alleen de publieke schandpaal, maar ook een beschadigd klantvertrouwen en mogelijk zelfs forse boetes. Zorgwekkend is dat organisaties vaak niet in staat blijken zich optimaal te wapenen tegen deze vorm van misdaad.

Tijdens deze training leer je de basisbeginselen van hacken. Daarnaast krijg je basiskennis voor het op een gecontroleerde wijze uitvoeren van penetratietesten aangereikt. Je leert hoe de wereld van hacking en cyber security in elkaar steekt en wat je eraan kan doen om de informatie-infrastructuur van de organisatie tegen cyberaanvallen te beschermen.

Lees ook: 10 tips voor een veiligere internetomgeving

Werkwijze
De training begint met een uiteenzetting van belangrijkste trends en ontwikkelingen ten aanzien van hacking en cyber security. Vervolgens ga je zelf, onder deskundige begeleiding en binnen een gesimuleerde omgeving, hacken. Hiermee ervaar je wat hacking daadwerkelijk is. Hierna volgt een demonstratie van een penetratietest. Ook krijg je kennis aangereikt waarmee je de informatie-infrastructuur van je organisatie kan helpen beschermen.

Bij deelname aan de training ontvang je kosteloos de bij de training gebruikte software, waarmee onderzoek gedaan kan worden naar mogelijke kwetsbaarheden. Daarnaast ontvang je materiaal (best practices) dat kan dienen als referentiekader bij het inrichten, optimaliseren en toetsen van de procesgang rondom cyber security.

Voor wie
Je bent Business of Corporate Controller, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of managers op het gebied van Risk, Governance & Compliance.

Vergevorderde IT-vaardigheden zijn niet vereist. De training is niet bedoeld om je om te scholen tot security specialist, maar beperkt zich tot het aanreiken van een aantal belangrijke basisinzichten.

Docenten

Jan Hendrikx is ondernemer op het gebied van technische informatiebeveiliging
Björn Walrave is zelfstandig gevestigd organisatieadviseur, docent, trainer en coach en daarnaast redactielid van Audit Magazine

Praktisch
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.
Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. Je kunt je aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat je lid bent van de NBA of EICPC.

Voor vragen
VRC Finance Academy
Drs. Bianca van den Brink
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 08

PE-uren 7
Ledenprijs € 595 (vrij van BTW)
Niet ledenprijs € 695 (vrij van BTW)
Start: 9.00 uur, Einde: 17.00 uur
Groep Startdatum
29 oktober 2019
AMSTERDAM Inschrijven
29-10-2019