VRC Finance Academy

Cursus: Integraal Performance Management

  • Hoe zorg je ervoor dat de KPI’s tot prestatieverbetering leiden?
  • Wat is integraal Performance Management?
  • KPI-valkuilen waar organisaties telkens weer intrappen.
  • Het opzetten van een goed werkende KPI structuur vanuit de strategie van de organisatie.
  • Koppelen van financiële en niet-financiële indicatoren.
  • Meten en sturen naar verbetering.

"Een nieuwe denkwijze, zeer interessant om op deze manier te komen tot samenhangende KPI's. Afwisseling theorie en case is prettig."

Integraal Performance Management

In organisaties vergen de financiële rapportages en kengetallen vaak de meeste aandacht. Maar steeds vaker wordt het belang van het grotere geheel ingezien en stappen organisaties over op Performance Management. De wijze waarop dat gebeurt leidt echter vaak niet tot prestatieverbetering, maar tot een verantwoording- en rapportagefestijn.

Om te kunnen sturen op strategie en resultaat is een goed werkende KPI-structuur noodzakelijk. Het is gemakkelijk hierbij in één van de valkuilen te stappen: teveel, verkeerde of suboptimale KPI’s. Eilandvorming, slechte samenwerking en een blinde focus op de cijfers zijn slechts een paar voorbeelden van de impact die verkeerd geïmplementeerde KPI’s kunnen hebben.

Tijdens deze cursus staat een vernieuwende aanpak van Prestatie Management centraal. Peter Geelen is hiervan de grondlegger en doceert op interactieve wijze deze methode.

Werkwijze
Tijdens deze op de praktijk gebaseerde cursus leer je in twee lesdagen op een andere manier kijken en denken naar het systeem van Performance Management.

Voor wie
Je bent Business of Corporate Controller, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of managers op het gebied van Risk, Governance & Compliance.

Docent
Peter Geelen is grondlegger van de methode integraal Performance Management (iPM). Hij is veelgevraagd sparringpartner voor management teams en doceert het onderwerp op onder andere de Universiteit van Maastricht. Hij schreef tevens diverse boeken en publicaties over Performance Management.

Peter Geelen: “Ik zag in de praktijk wat er misging bij bedrijven en had een idee over hoe het beter kon. En die methode werkt! Het is heerlijk om te zien dat we een organisatie daarmee weer naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Praktisch
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.
Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. Je kunt je aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat je lid bent van de NBA of EICPC.

Voor vragen
VRC Finance Academy
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 00

PE-uren 14
Ledenprijs € 995 (vrij van BTW)
Niet ledenprijs € 1.095 (vrij van BTW)
Start: 9.00 uur, Einde: 17.00 uur
Geen gegevens gevonden