VRC Finance Academy

Cursus: Training morele besluitvorming

De veiligheid van onze cursisten staat voorop. Daarnaast kunnen of willen niet alle leden op dit moment live cursussen volgen. Daarom is deze cursus de komende periode uitsluitend online te volgen.

Training morele besluitvorming

Deze training levert een systematische manier van morele besluiten nemen. Met ruime aandacht voor de VRC Gedragscode en een case uit je eigen praktijk.

Cursusdoelen
Deze cursus heeft tot doel begrip te krijgen van de VRC Gedragscode en de manier waarop deze moet worden toegepast in praktische situaties.

Leerdoelen
Na deze cursus heeft de student kennis over:

  • De VRC Gedragscode
  • Het model voor morele besluitvorming
  • De verschillen tussen het ethisch en juridisch perspectief

De student kan na afloop van deze cursus:

  • De VRC Gedragscode en het model voor morele besluitvorming toepassen in de eigen praktijk
  • Morele besluiten uitleggen aan derden, zoals collega’s, vakgenoten en de klachtencommissie

Programma
Op de eerste dag zijn er interactieve colleges over ethiek en je ontvangt een exemplaar van het werkboek voor morele besluitvorming. Dit model wordt uitgelegd en er zijn oefencases in subgroepen. Na de eerste dag ga je met deze inzichten en het model aan de slag met een case uit je praktijk. Voorafgaand aan de tweede dag bereid u deze case voor. Op de tweede dag worden alle individuele cases besproken in de vorm van geleide intervisie. De deelnemers committeren zich aan de afspraken: Een ieder komt aan bod en Alles wat wordt besproken, blijft onder ons!

Docent
Dr. Rob van Es is als consultant cultuur, ethiek en politiek werkzaam bij publieke als niet-publieke organisaties. Hij heeft meerdere boeken geschreven over het onderwerp en was drie jaar lid van de Commissie Handhaving en Ethiek van de VRC.

Cursus format

 

Voorbereiding

3 uur

 

 

Online

Ja

 

Live cursus

12 uur

 

 

Examen

Nee

Meer informatie:
VRC Finance Academy
E-mail vrc@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 00

Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.
Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. Je kunt je aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat je lid bent van de NBA of EICPC.

PE-uren 12
Ledenprijs € 995 (vrij van BTW)
Niet ledenprijs € 1.095 (vrij van BTW)
start 10:00, einde 16:30
Geen gegevens gevonden