VRC Finance Academy

Cursus: Verbindende Communicatie - Basic Training

 • Bewustwording van hoe makkelijk we oordelen met onze woorden en hoe we dat kunnen omvormen naar niet-oordelende en empathische taal.
 • Wat is empathie en hoe luister je empathisch naar een ander?
 • Verbinding zoeken zelfs als we ons boos of geïrriteerd voelen.
 • Omgaan met boosheid en irritatie van de ander.
 • Nee kunnen zeggen en nee kunnen ontvangen zonder je daarbij vervelend te voelen.

“Erg interessante invalshoek op effectieve communicatie. Heeft significante impact op persoonlijke effectiviteit via de kant van de soft skills.”

“Inzicht in de werking van effectieve communicatie: de norm-route versus de luister-route. Plus daadwerkelijk gezamenlijk oefenen en ervaringen delen.”

Verbindende Communicatie - Basic Training

Verbindende Communicatie is zonder oordeel met elkaar spreken en transparant kunnen aangeven wat je wel en niet prettig vindt. Dit heeft als resultaat dat onderlinge relaties verbeteren. Het opent deuren in samenwerkingen en naar klanten toe en geeft je de kans om je professionaliteit en je impact op de mensen om je heen te vergroten.

Verbindende Communicatie gebruikt het gedachtegoed Geweldloos Communiceren, ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Verbindend omdat het juist de focus legt op het maken of herstellen van de verbinding. Door te achterhalen wat de behoeftes van je gesprekpartner zijn in combinatie met die van jezelf versterk je duidelijke communicatie. En het effect van verbinding leidt tot harmonie, succesvolle teams en verbetering van de productiviteit in organisaties.

In Verbindende Communicatie gaan we ervan uit dat alles wat we doen en zeggen pogingen zijn om onze innerlijke behoeftes te vervullen. Het model van  Rosenberg leert ons niet alleen om te verwoorden wat we waarnemen, wat we voelen en wat de onderliggende behoeften zijn, maar ook om een duidelijk en concreet verzoek te doen. Door een duidelijk en concreet verzoek ontstaat helderheid en verbinding in plaats van verwijdering en misverstanden.

Het model van Verbindende Communicatie leert mensen om:

 • Conflicten in een vroeg stadium bespreekbaar te maken
 • Authenticiteit te ontwikkelen
 • Duidelijk en empathisch nee te zeggen en grenzen aan te geven
 • Empathisch te luisteren naar jezelf en naar anderen
 • Weerstand om te buigen naar samenwerking
 • Verantwoordelijkheid te nemen voor je gevoelens en behoeften

Voor wie
Je bent Business of Corporate Controller, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of managers op het gebied van Risk, Governance & Compliance.

Docent
Carole Beelen traint al 20 jaar zowel groepen als individuen van hoogopgeleide, kritische en analytisch sterke financials. Zij maakt het verschil in haar benadering en gebruik van technieken.

Praktisch
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.
Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. Je kunt je aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat je lid bent van de NBA of EICPC.

Voor vragen
VRC Finance Academy
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 00

PE-uren 6
Ledenprijs € 995 (vrij van BTW)
Niet ledenprijs € 1.095 (vrij van BTW)
Start: 9.00 uur, Einde: 17.00 uur
Groep Startdatum
Basic Training 3 & 14 april
Zwolle Inschrijven
03-04-2020
Basic Training 15 & 29 mei
Eindhoven Inschrijven
15-05-2020