Cursus

M&A: Purchase Accounting the Deal (loc: Ams)

Met hoge beurskoersen en lage rentestanden is het klimaat voor overnames erg gunstig. Veel ondernemingen zijn dan ook actief op overnamepad. Achter de nieuwsberichten van overnames gaat een wereld van activiteiten schuil. Wanneer de deal is getekend en de champagne ontkurkt, rest de uitdaging van de integratie en verwerking van de deal. Hierin vervult u als controller een sleutelrol.

In de praktijk gaat er vaak het nodige mis bij de verwerking van een overname. De specialistische en vaak subjectieve verslaggevingsonderwerpen worden meestal onder tijdsdruk verricht. Dit terwijl de onderneming juist in deze periode sterk aan verandering onderhevig is.

In deze masterclass leert u de aandachtsgebieden op het gebied van verslaggeving aan de hand van het overnameproces. Hoe zorgt u voor een tijdige betrokkenheid bij het overnameproces om de transactie in goede banen te leiden? Hoe helpt het inzicht in het overnameproces bij een correcte en efficiënte verwerking in uw verslaggeving?

Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. U kunt zich aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat u lid bent van de NBA.

Inhoud

  • De rol van de controller in het overnameproces
  • De methode(s) van verwerking (IFRS/Dutch GAAP)
  • Detail IFRS 3/RJ 216 purchase accounting,
  • Policy alignment
  • Accounting valuation methodes 
  • Het bepalen van de verkrijgingsprijs
  • Het aansluiten van waarderingsgrondslagen en grootboekschema’s tussen de verkrijgende en overgenomen partij
  • Het waarderen van de verkregen identificeerbare activa en verplichtingen
  • De bepaling van de goodwill
PE-uren
5
Taakgebied
Finance Operations & Reporting
Data
15 maart 2019
Begin
14:30
Einde
20:30
Locatie
VRC Finance Academy, Burgemeester Stramanweg 105 in Amsterdam
Leden prijs
€ 345 (vrij van btw)
niet Ledenprijs
€ 395 (vrij van btw)

Werkwijze
Tijdens de masterclass leert u om door de accountingbril naar het totale overnameproces te kijken. Wat zijn de valkuilen, waar vindt u de juiste onderbouwing en welke vragen moet u (tijdig) stellen? De verslaggevingsmethodieken worden slechts op hoofdlijnen besproken. De docent gebruikt casuïstiek en voorbeelden uit zijn eigen praktijk.

Voor wie
U bent Business of Corporate Controller, Accountant in Business, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of managers op het gebied van Risk, Governance & Compliance.

Docent
Gijs de Graaff is sinds september 2016 Director Capital Markets Accounting Advisory Services (CMAAS) bij KPMG. Zijn start bij KPMG betekende een terugkeer nadat hij in 2005 de waarderingspraktijk van KPMG had verlaten. In de tussentijd werkte Gijs in verschillende rollen voor Shell. Eerst als interne valuation consultant, vervolgens als business controller in de upstream business en business accountant op de centrale reporting afdeling. Binnen CMAAS legt Gijs zich toe op de verslaggevingsproblematiek omtrent fusies en overnames.

Praktische informatie
Datum: 15 maart 2019
Tijd: 14:30 – 20.30 uur
Locatie: VRC, Burgemeester Stramanweg, Amsterdam
PE-uren: 5

Inschrijven
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
Uw gegevens
Uw privé adres
Uw contact gegevens
Uw organisatie
Uw factuurgegevens
Extra