Universiteit

Vrije Universiteit Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam

Met 1568 afgestudeerde registercontrollers in Nederland is de aan de Amsterdamse Zuidas gelegen Vrije Universiteit Amsterdam ‘hofleverancier’ van de financiële top van het Nederlandse bedrijfsleven. Het is de eerste controllersopleiding die bovendien altijd toonaangevend is gebleven. Dit wordt bekrachtigd door de uitkomst van de meest recente NVAO accreditatie van RC-opleidingen, waarin de opleiding van de VU als ‘trendsettend’ wordt gekwalificeerd en de hoogste waardering krijgt.

Enkele aanvullende feiten:

  • Ongeveer 50% van de top 50 registercontrollers 2017 is door de VU opgeleid.
  • Uit een in 2017 uitgevoerd onderzoek onder meer dan 1500 alumni blijkt dat 93% de toegevoegde waarde van de opleiding hoog tot zeer hoog vindt en dat 91% er betere carrièrekansen door kreeg.
  • Telkens worden nieuwe ontwikkelingen geïntegreerd in het programma; nu al geven afgestudeerden en studenten aan veel te hebben geleerd van de colleges en practica waarin o.a. data analytics, robotics, AI en cyber security centraal staan.
  • De praktische relevantie wordt bevorderd door onze docenten die kunnen bouwen op een rijke ervaringen met concernorganisaties en een curatorium bestaande uit CFO’s en andere financial executives van toonaangevende bedrijven.

Typerend voor het studeren aan de controllersopleiding van de VU zijn de kleine werkgroepen, integratie van vakken en een sterke mate van interactie en kennisuitwisseling met medestudenten en docenten.

Met het volgen van de controllersopleiding van de VU vergroot je je kansen op een mooie carrière. Niet alleen vanwege de hoge kwaliteit van het programma maar ook omdat je lid wordt van een van de meest actieve netwerken onder finance professionals: de VU RC-alumnivereniging.

Vrije Universiteit Amsterdam
Secretariaat Controllersopleiding, kamer 6A-43
Mw. Patty Faase / Dhr. Ewald Liebegut
Tel. 020 – 598 6035
E-mail: controllers.sbe@vu.nl
Website: www.vu.nl/rc

 

 

 

Zoek een RC