22 februari 2018

Uitnodiging: Seminar impact van de WHOA

Op 22 maart 2018 bespreken experts uit de praktijk de nieuwe mogelijkheden voor herstructurering met de WHOA (Wet homologatie onderhands akkoord). Tijdens dit eerste Impact Seminar van WBRT wordt in zeven korte sessies uiteengezet wat de WHOA is, hoe een WHOA-traject eruitziet en wat de gevolgen zijn voor de praktijk.

Over de WHOA
De WHOA is de nieuwste ontwikkeling om bedrijven in zwaar weer meer kansen te bieden voor herstructurering. Volgens dit wetsvoorstel kan de schuldenaar (of een deskundige) een akkoord aanbieden aan haar schuldeisers en aandeelhouders, die de rechter kan bevestigen (homologeren). Schuldeisers of aandeelhouders die niet met het akkoord hebben ingestemd kunnen daarmee toch aan het akkoord worden gebonden.

Het WBRT Impact Seminar
In de praktijk zullen onder meer ondernemers, investeerders, controllers, CFO’s, credit managers, turnaround professionals met de WHOA te maken krijgen. In krachtige sessies van max. 20 minuten wordt u bijgepraat over de impact van dit wetsvoorstel vanuit diverse perspectieven. Onder meer Martin van der Hoek (voorzitter Vereniging voor Credit Management) zal spreken over het perspectief van credit managers en kredietverzekeraars.

Datum:
22 maart 2018; van 14:00 tot 18:00 uur

Locatie:
Het Rijk van De Keizer, Joris van den Berghweg 109, 1067 HP Amsterdam

Toegang + parkeren:
Gratis

Organisatie:
WBRT is een informatieplatform over de WHOA, een initiatief van Fort Advocaten en BFI Global

Aanmelden en programma:
www.wbrt.nl.

Zoek een RC