22 maart 2018

Workshop Insight Discovery tijdens Controlling Symposium Studievereniging Pro Memorie

Op dinsdag 6 maart jl. vond het jaarlijkse Controlling Symposium plaats van Studievereniging Pro Memorie, de studievereniging van studenten Accountancy en Controlling aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gedurende de dag kregen studenten de gelegenheid om meer inzicht in het controlling vak te krijgen via lezingen en workshops. Ook kregen studenten de gelegenheid in contact te komen verschillende  partijen uit het bedrijfsleven. Het thema van deze dag was “Will you be in control” en ging over de veranderende rol van het controllers beroep en de toekomst van het controlling vak.

Het symposium vond plaats in de Hanze Plaza te Groningen. Net als vorig jaar was de VRC  een van de partijen die een deel van het ochtend programma verzorgde, in samenwerking met Teun Giljamse van PLUC People. De gezamenlijke workshop was erop gericht om studenten inzicht te geven hun preferenties. Hierbij werd gebruik gemaakt van Insight Discovery, een kleurenmodel waarbij vier kleuren verwijzen naar gedragseigenschappen.

De workshop begon al voor het symposium, waarbij een gelimiteerd aantal studenten vooraf werd gevraagd een vragenlijst in te vullen met betrekking tot hun persoonlijkheid op de werkvloer. Aan de hand daarvan is ingegaan op de authentieke kwaliteiten van elke deelnemer en kregen ze inzicht in de relatie tussen hun persoonlijkheidsvoorkeuren en hun perceptie vanuit die voorkeuren op de wereld om hen heen. Dit helpt de studenten bij de voorbereiding op het maken van hun beroepskeuze. Na afloop van de workshop hadden deelnemers beter inzicht in henzelf, meer notie van de opties in het vakgebied en daardoor mogelijk een veel scherper beeld van hun professionele mogelijkheden en voorkeuren. Dit werd aan de hand van een aantal stellingen nog verder verduidelijkt.

Aansluitend was er een lunch met alle studenten waarbij werkgevers en andere partijen uit het bedrijfsleven in contact konden komen met studenten en vragen te beantwoorden. Veel van die vragen gingen over het verschil tussen accountant en controller en de bijbehorende opleidingen. Da

Het was een informatieve ochtend met enthousiaste en gedreven studenten en waarbij de VRC met de workshop een waardevolle bijdrage kon leveren door ze te helpen bij hun beslissing wat voor hen de beste functie in het financiële spectrum zal zijn: Controlling of Accountancy.

Zoek een RC