02 april 2018

Finance en verandermanagement: Via de onderstroom naar een scherpe diagnose en aanpak

De wereld om ons heen verandert. De klant is veeleisend, we kijken op een andere manier naar transparantie en we verwachten het uiterste van technologie. Dit leidt ook tot transformaties in het werk en van de mensen bij finance. Met welke verwachtingen? De cijfers sneller of grondiger kunnen analyseren, met minder mensen, of transformeren naar een business partnerrol in de organisatie.

Verandermanagement is aan de orde van de dag. Om op een goede manier een veranderinterventie uit te voeren, moet je allereerst precies weten wat er speelt in de organisatie. Rob van Es is organisatiefilosoof en maakt de verbinding tussen het stellen van een scherpe diagnose en het kiezen van een passende interventie. Hierbij speelt de onderstroom in de organisatie een belangrijke rol.

“Een organisatie veranderen zonder onderzoek van de onderstroom is vragen om problemen”, zegt Van Es. “Voordat je het weet projecteer je zelf maar wat: dat werkt verstorend en blokkerend. Een veranderdiagnose laat je breder, zorgvuldiger en dus objectiever kijken voordat je tot inzicht komt. Een rijke analyse is de hoofdweg tot een effectieve interventie. Je komt tot zo’n analyse door meervoudig te kijken, door verschillende perspectieven te gebruiken.”

Het Film Diagnosemodel

Naast bedrijfseconomie (geldstromen) en bedrijfskunde (efficiënte arbeidsprocessen) is er organisatie- en veranderkunde (mensen in samenwerking). Van Es: “Daar heeft iedereen wel een beeld van, maar niemand het overzicht. Als je wilt weten hoe mensen hun samenwerking beleven moet je de onderstroom onderzoeken. Daarvoor dient het Filmmodel.”

Het Film Diagnosemodel is tot stand gekomen op basis van meer dan vijfhonderd diagnoses van organisaties waar Van Es in de afgelopen twintig jaar direct of indirect bij betrokken is geweest. Met het model maakt hij verschillende fasen praktisch inzichtelijk: vier camerabewegingen om zorgvuldig te kijken en een scenario van vele perspectieven om de boven- en onderstroom in beeld te krijgen.

Het model van Van Es staat centraal in zijn tweedaagse training Organisatiediagnose en interventie van de VRC Finance Academy. Van Es: “Het voordeel van zo’n tweedaagse is dat je ruim de tijd hebt om via het model een diagnose te stellen van je eigen praktijk. Vervolgens krijg je daar via geleide intervisie weer commentaar op. Dat leidt niet alleen tot een scherpere diagnose, je weet ook beter wat je moet doen en moet laten om de interventie succesvol te laten zijn.”

Zoek een RC