08 juni 2018

Tjerk Overduin verkozen tot Zorgfinancial 2018

Tjerk Overduin is de Zorgfinancial van het jaar 2018. Hij wint de verkiezing die Fizi, netwerk zorgfinancials, in samenwerking met haar sponsors Q-Consult, BDO en Oldenburg Bonsèl, alsmede Nyenrode University organiseert.

Tjerk Overduin werkt als manager Financiën en Control bij Pieter van Foreest in Delft.

Volgens de jury, onder leiding van Hans ten Rouwelaar (Nyenrode), ontstijgt Tjerk het vakgebied als bruggenbouwer. Hij stimuleert zijn organisatie om vanuit prognoses de besluitvorming te sturen. Hij weet verschillende invalshoeken af te wegen en mee te nemen in de besluitvorming.
Collega’s beschrijven Tjerk als een leidinggevende die iedereen zou willen hebben, omdat hij weet wat er leeft onder medewerkers. Hij heeft niet alleen oog voor de organisatie zelf, maar ook voor de medezeggenschapsraad, de OR en de cliëntenraad.

Trots op het vakgebied
Tijdens zijn toespraak bedankt Tjerk alle betrokkenen voor de nominatie en de prijs. Hij vindt het belangrijk dat de verkiezing wordt gehouden, omdat hij trots is op zijn vak, op de collega’s met wie hij samenwerkt en zijn netwerk binnen de sector VVT en daarbuiten. Hij wil zich hard maken voor het aantrekkelijk maken en presenteren van het mooie vak van zorgfinancial aan jong opgeleiden. Dit doet hij al voor de Haagse Hogeschool. Nu heeft hij een nog mooier podium en zet hij zich met extra trots in.

Verkiezing
Tjerk nam de prijs in ontvangst tijdens het Fizi Jaarevent 2018. Naast Tjerk waren nog twee zorgfinancials genomineerd: Dietrich van Gorsel RC van Meander Medisch Centrum en Jan Martin Wijnsma van Ziekenhuis Tjongerschans.

Voorgaande winnaars van de titel van Zorgfinancial van het jaar waren Jaspert Meijburg RC (2009), Peter Langenbach RC (2011), Ingrid Hissink RC (2014) en Bas van Riet Paap (2016). Laatstgenoemde nam dit jaar ook zitting in de jury.

Zoek een RC