07 september 2018

High performance en de financiële functie

Een high performance organisatie (HPO) is een organisatie die significant betere resultaten behaalt dan vergelijkbare organisaties over een periode van tenminste vijf jaar, door zich op een gedisciplineerde manier te concentreren op wat echt belangrijk is voor de organisatie.

Met de factoren van een HPO in gedachten (kwaliteit van management, kwaliteit van medewerkers, langetermijnoriëntatie, open- en actiegerichtheid en continue verbetering): wat betekent dat voor de financiële functie? Hoe ziet een financiële functie die streeft naar high performance eruit en in hoeverre speelt vertrouwen een rol?

In editie 3 van We are finance gaan Eelco Bilstra, Andre de Waal en Peter de Roeck in op de High-performancefactoren van de financiële functie.

Het raamwerk bestaat uit vijf factoren die alle versterkt moeten worden om daarmee een HPFF te creëren, resulterend in een financiële functie die betere resultaten dan voorheen behaalt. De vijf factoren zijn: 1) voortdurende verbetering van de financiële functie, 2) voortdurende persoonlijke ontwikkeling van de financiële professionals, 3) duidelijkheid over de verschillende rollen binnen de financiële functie (dé financial bestaat niet), 4) invullen van de strategische rol naar lijnmanagement toe, 5) een sterke IT-focus.

 

Lees het volledige artikel in editie 3 van We are finance.

Zoek een RC