28 januari 2019

Vacature Manager Finance & Control (via High Q)

Onze opdrachtgever bezorgt tweehonderdduizend mensen de vrijheid om te kunnen gaan en staan waar ze willen. Met een nieuwe of gebruikte auto, dankzij goed onderhoud, onderdelen en schadeherstel, via verhuur en lease. Zij dragen iedere dag bij aan het in beweging brengen van mensen. Net als ieder ander mens, voorwerp of bedrijf heeft de organisatie een eigen karakter, een persoonlijkheid. Met unieke eigenschappen en waarden. De positionering, uitgeschreven in een definitie, geeft de merkbelofte van onze opdrachtgever weer. De vraag die zij bij alles stellen is namelijk: Hoe kan ik mezelf vandaag overtreffen?

Werken bij onze opdrachtgever is werken met ruim 550 collega’s bij één van de meest vooraanstaande dealerbedrijven in Nederland. Ook heeft de groep een universeel schadeherstelbedrijf met meerdere vestigingen, een leasemaatschappij en een verhuurbedrijf.

Door de enorme groei die de organisatie de laatste jaren heeft doorgemaakt is er behoefte ontstaan aan een verdere professionalisering van de afdeling Finance. Om de professionaliseringsslag juist vorm te geven zijn zij voor het hoofdkantoor op zoek naar een ervaren:

Manager Finance & Control
In deze zeer brede en uitdagende functie levert de Manager Finance & Control een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van de organisatie. De Manager Finance & Control richt zich hoofdzakelijk op de optimalisatie van de administratieve processen, het aanbrengen van efficiencyverbeteringen en het optimaliseren van performance management. In deze functie geef je direct leiding aan de financiële administratie (15 medewerkers) en controller en rapporteer je rechtstreeks aan de CFO.

Verantwoordelijkheden binnen de functie:

 • Je draagt zorg voor de correcte inrichting en vastlegging van de financiële administratie.
 • Verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de het financiële team (debiteuren, crediteuren, salarisadministratie en controlling).
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheren van de planning- en controlcyclus, waarbij je met het team de maand-, kwartaal- en jaarverslagen samenstelt. Daarbij verzorg je ook de jaarrekeningen, stel je budgetten op en maak je prognoses, analyses en signaleer je de financiële afwijkingen.
 • Je geeft (on)gevraagd advies aan het managementteam en biedt waar nodig ondersteuning bij het samenstellen van de jaarlijkse budgetten en forecasts.
 • Het optreden als sparringpartner voor directie en budgetverantwoordelijke bij het financieel beheren van een organisatieonderdeel.
 • Het fungeren als operationeel aanspreekpunt voor externe stakeholders.

Jij hebt:

 • Ruime ervaring op het gebied van Finance en controlling in diverse functies.
 • Een afgeronde HBO/Academische opleiding (bijv. bedrijfseconomie of accountancy evt. aangevuld met specifieke financiële en/of management opleidingen).
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de Automotive.
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring.
 • Ervaring en sterke affiniteit met BI-tools en het structuren van data.
 • Je bent communicatief sterk, ondernemend, zelfstandig, analytisch sterk, organisatie sensitief en accuraat.
 • Je vindt het leuk om zowel uitvoerend als strategisch bezig te zijn en te bouwen.

Wat je krijgt:
Een uitdagende en zelfstandige functie met veel ruimte voor professionele en persoonlijke groei binnen een sterke en ondernemende organisatie. Vanzelfsprekend zijn de arbeidsvoorwaarden uitstekend te noemen. Om jouw functie optimaal uit te voeren krijg je de beschikking over een laptop, mobiele telefoon en een auto van de zaak. 

Bent u de kandidaat die wij zoeken? Neem dan snel contact met Kevin Schenk op! U kunt bellen naar 0348-460411 of mailen naar info@highq.nl

Zoek een RC