29 november 2017

Verslag regioborrel Heerenveen

Op 23 november 2017 vond de VRC Regioborrel in Heerenveen plaats, om precies te zijn bij de Zorggroep Alliade waar concerncontroller Jaspert Meijburg RA RC, onze gastheer was. Zorggroep Alliade biedt kwetsbare mensen zorg en ondersteuning. Alliade doet dat op zo’n manier, dat recht wordt gedaan aan hun verscheidenheid en ze zichzelf kunnen zijn, op een bij hen passende plek in de samenleving. Zorggroep Alliade bestaat uit de zorgpartners: Talant, Meriant, Reik, Wil, BaanPlus, Zorgkompas, Support & Co, en Ouderen Psychiatrie Friesland. Ze bieden gehandicaptenzorg, ouderenzorg, orthopedagogische behandeling, arbeidsre-integratie en thuiszorg.

Risicobeheersing
De presentatie van deze avond ging over “Interne controle: hoe (schijnbaar) saaie dingen leuk konden zijn”. Jaspert begon met een uiteenzetting over de uitdagingen voor de Controller anno nu. Over de invloed van technologie op de financiële functie en de impact van een snel veranderende wereld in relatie tot financiële rapportage. En wat Alliade wil bereiken. Daarin zijn al stappen gezet maar ze willen uiteindelijk de standaard controles op alle processen automatiseren en zodoende tijd over houden voor andere “leuke” zaken zoals data-analyses en naar de toekomst kijken. Inmiddels werkt Alliade al een tijd samen met ValueCare in het uitvoeren van geautomatiseerde risicobeheersing.  Dit zorgt ervoor dat iedereen bij Alliade dagelijks bezig is met risicobeheersing (incl. vastlegging) en met het op orde hebben en houden van verschillende administraties (bijv. zorg en financiële administratie).

Tijdens presentatie werd uiteengezet hoe de organisatie met behulp van deze software dit heeft aangepakt. Een goed en duidelijk verhaal met veel ruimte voor interactie. De belangrijkste slotvraag was: "Kun je dit overzicht ook exporteren naar Excel"? En dat kon.

Na de presentatie was er een borrel waar leden onderling over dit en andere onderwerpen in gesprek gingen.  Een goed moment om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met de verschillende RC's uit het Noorden van Nederland.

Geert Brouwer, lid VRC Commissie Events

 

Zoek een RC