08 juli 2019

RC Top 50 Profit en RC Top 20 Not for Profit

Ook dit jaar start de VRC weer met de Top-50 van RC’s werkzaam in de profit sector en de Top 20 van RC’s werkzaam in de not-for-profit sector.

Criteria Top 50 RC’s voor profit sector
Je komt in aanmerking voor een plaats op deze lijst wanneer u binnen jouw bedrijf of bedrijfsonderdeel een aantoonbaar eindverantwoordelijke functie had. Je bent dan lid van het hoogste bestuursorgaan (raad van bestuur, executive committee, directie etc.) van jouw bedrijf of bedrijfsonderdeel. Dit bedrijfsonderdeel is een voor de markt duidelijk herkenbaar en bekend deel van jouw organisatie. Het maakt hierbij niet uit of de bedrijfsonderdelen zijn onderverdeeld naar productcategorie of geografisch gebied.

Criteria Top 20 RC’s voor not-for-profit/publieke sector
Je komt in aanmerking voor een plaats op deze lijst wanneer je aantoonbaar een eindverantwoordelijke functie had of, in geval het om een publieke organisatie gaat, de hoogste financiële functie binnen de organisatie hebt en alleen nog verantwoording aan wethouder, minister of vergelijkbaar af moet leggen.

Beide lijsten worden aan de hand van een aantal criteria opgesteld. Deze criteria zijn te vinden op de Top 50/Top 20 pagina van deze website.

Hoe werkt het?
Jouw reactie stellen we zeer op prijs wanneer je denkt dat jij (of een andere RC) in van deze twee lijsten thuishoort. Omdat wij mogelijk niet altijd beschikken over de meest actuele werkgegevens van leden, kun je hiermee bijdragen aan een juiste weergave.

Je stuurt, uiterlijk maandag 12 augustus 2019, een bericht naar de VRC (e.simpelaar@vrc.nl) onder vermelding van jouw volledige naam, functiebenaming, titulatuur, organisatie, (eventueel) organisatieonderdeel, locatie, (eventuele) beursnotering (AEX, AMX etc.) en de omzet/opbrengsten over 2018 van jouw organisatie of organisatieonderdeel. Ook voor vragen kun je hier terecht.

Zoek een RC