11 mei 2020

Finalisten VRC scriptieprijs 2019 bekend

Talenten van de toekomst bieden vernieuwende kijk op controlling

De VRC stimuleert de nieuwe generatie RC’s om hun talenten zichtbaar te maken en een verfrissende kijk op het vak van de controller te delen. Een van de manieren waarmee dat wordt gerealiseerd is de VRC Scriptieprijs. VRC voorzitter Albert Gagliardi: “De scriptieprijs maakt de talenten van de toekomst zichtbaar. De finalisten beschikken niet alleen over het hoogste kennisniveau op het gebied van financieel management, maar ze hebben vaak ook een vernieuwende kijk op de oplossing. Daarmee levert de prijs een bijdrage aan de totale kwaliteit van het RC dienstmerk.”

De jury van de VRC Scriptieprijs heeft drie scripties genomineerd die strijden om de winst van de VRC Scriptieprijs 2019. Uit alle inzendingen zijn de volgende 3 auteurs geselecteerd:

Koen Derks (Nyenrode Business Universiteit)
Scriptie: The franchise factor: de relatie tussen ondernemerschap en omzetgroei bij Jumbo Supermarkten

Paul Steinbusch (Erasmus School of Accounting & Assurance - ESAA)
Scriptie: Sturen op het voorschrijven van goedkopere add-on geneesmiddelen

Denise Diederen (Maastricht University)
Scriptie: Management focus change and product cost performance in the field of operations management

VRC Scriptieprijs
Sinds 2006 wordt de VRC Scriptieprijs jaarlijks toegekend aan de beste EMFC-scriptie. Alle EMFC-opleidingen sturen hun meest veelbelovende scriptie in. Met deze prijs wil de VRC talent zichtbaar maken en ruimte geven aan vernieuwende ideeën.

Jury VRC Scriptieprijs
De deelnemende scripties zijn beoordeeld door een jury bestaande uit drs. Vincent Verweijmeren RC (Voorzitter, Finance director bij Witte Kruis),.ir. Nynke Dalstra RC (Member Supervisory Board bij Evides Waterbedrijf), Theo Eysink RA (Executive Vice President & CFO Business Market bij KPN), prof. dr. Sophie Hoozée (Assistant Professor of Management Accounting bij Ghent University) en prof. dr. Ivo de Loo (Professor of Management Accounting & Control bij Nyenrode Business University). Hun betrokkenheid en input heeft een relevante bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de VRC Scriptieprijs 2019.

De winnaar van de VRC Scriptieprijs 2019 wordt eind mei bekend gemaakt. Samenvattingen van de scripties van de drie finalisten worden gepubliceerd op alle online kanalen van de VRC.

Zoek een RC