25 mei 2020

Koen Derks wint de VRC Scriptieprijs 2019

Op 12 mei 2020 is, op het kantoor van de Vereniging van Registercontrollers (VRC), de winnaar van de VRC Scriptieprijs 2019 bekendgemaakt. Koen Derks won de VRC Scriptieprijs 2019, met zijn scriptie ‘The franchise factor: de relatie tussen ondernemerschap en omzetgroei bij Jumbo Supermarkten’ voor zijn studie aan Nyenrode Business Universiteit. Vincent Verweijmeren, voorzitter van de scriptieprijsjury: “Het is een relevante scriptie, waarbij je vanuit finance op strategisch relevante onderwerpen aan tafel zit. Deze scriptie bleef ook boeien. De boodschap werd zo verteld dat het de aandacht bleef trekken.”

Koen Derks was aangenaam verrast met zijn prijs. “Ik heb de scriptie met veel plezier geschreven. Het was wel de grootste uitdaging van mijn RC opleiding. Ik vond het al een eer dat mijn scriptie was ingestuurd, maar dat ik nu de prijs heb gewonnen vind ik echt fantastisch!”

Met de prijs wil de VRC de nieuwe generatie RC’s stimuleren om hun talenten zichtbaar te maken en een verfrissende kijk op het vak van de controller te delen. VRC voorzitter Albert Gagliardi: “De scriptieprijs maakt de talenten van de toekomst zichtbaar. De finalisten beschikken niet alleen over het hoogste kennisniveau op het gebied van financieel management, maar ze hebben vaak ook een vernieuwende kijk op de oplossing. Daarmee levert de prijs een bijdrage aan de totale kwaliteit van het RC dienstmerk.”

De eervolle 2e plaats van de ingezonden scripties ging naar Denise Diederen (Maastricht University) voor haar scriptie: Management focus change and product cost performance in the field of operations management. De derde prijs was voor Paul Steinbusch (Erasmus School of Accounting & Assurance - ESAA) voor zijn scriptie: Sturen op het voorschrijven van goedkopere add-on geneesmiddelen.

Samenvattingen van de scripties van de drie finalisten worden gepubliceerd op de website van de VRC.

Jury VRC Scriptieprijs
De deelnemende scripties zijn beoordeeld door een jury bestaande uit drs. Vincent Verweijmeren RC (Voorzitter, Finance director bij Witte Kruis),.ir. Nynke Dalstra RC (Member Supervisory Board bij Evides Waterbedrijf), Theo Eysink RA (Executive Vice President & CFO Business Market bij KPN), prof. dr. Sophie Hoozée (Assistant Professor of Management Accounting bij Ghent University) en prof. dr. Ivo de Loo (Professor of Management Accounting & Control bij Nyenrode Business University). Hun betrokkenheid en input heeft een relevante bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de VRC Scriptieprijs 2019.

  

Tweede prijs winnaar: Denise Diederen

Derde prijs winnaar: Paul Steinbusch

Zoek een RC