Over VRC

De Vereniging van Registercontrollers (VRC) verenigt sinds 1988 afgestudeerden van de diverse post-masteropleidingen tot Registercontroller (RC). Inmiddels zijn circa 4.600 RC’s bij de VRC aangesloten.

Wat is een Registercontroller en wat doet de VRC? Onze video geeft antwoorden:

Sinds 1 september 2017 is de VRC gevestigd in Het Nieuwe Kantoor (HNK) in Amsterdam Zuid Oost. Vanuit deze locatie wordt gewerkt aan de ambitie om toe te groeien naar het Nederlands Instituut voor Financieel Management. Hierbij ligt de focus op het opleiden, verenigen, ondersteunen en profileren van top professionals in het Financieel Management, zoals de Chief Financial Officer of Financieel Directeur.

De nieuwe locatie biedt ook perfect gelegenheid voor bijeenkomsten, seminars en cursussen. Daarnaast is er ruimte voor leden om met elkaar af te spreken, een kop koffie te drinken en tegelijkertijd actief te zijn voor de vereniging.

De VRC staat voor een verantwoorde beroepsuitoefening en ondersteunt dit met onder andere een gedragscode en kennisuitwisseling. De VRC is verantwoordelijk voor het curriculum van de erkende opleidingen en onderhoudt contacten met organisaties en instellingen met gemeenschappelijke belangen, steeds meer ook internationaal. Daarnaast verbindt de VRC haar leden en biedt een netwerk ​waarin kennis en ervaring worden uitgewisseld. Opleidingen en bijeenkomsten maken een belangrijk onderdeel uit van de dienstverlening.

Per 24 februari 2019 is de inschrijving van de VRC gecontinueerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). De registratie is vier jaar geldig.

Zoek een RC